Det är inte alla förunnat att kunna fixa med bilen själv. Men för den som har intresset och kunskapen så kan man spara en hel del pengar genom att underhålla och renovera sin egna bil. Ofta så är det intresse för bilar som kom i unga år som gör att man gärna håller på med kanske främsta gamla bilar. 

Även dagens moderna bilar behöver servas och ses över regelbundet. Köper man en ny bil så ingår oftast service i ett par år och man slipper själv hålla på att meka. Men när de åren är över så kanske man väljer att byta olja och annat som behöver göras på en bil.

Har man inte så stor erfarenhet så finns det bra tips och råd online hur man går tillväga när man vill göra det själv. Mekster exempelvis som säljer reservdelar och tillbehör till de flesta bilmärken har en GDS (Gör det själv) avdelning på sin sajt med videoklipp hur man bland annat byter bromsar, kupéfilter eller byter bränslefilter. Om ni håller på hemmavid i ert garage så se till att arbeta säkert.

Om ni ska lyfta upp bilen så se till att skaffa pallbockar som bilen kan stå på under tiden ni håller på. Se också till att köpa hem både verktyg och de reservdelar som ska bytas. Arbeta systematiskt och stressa inte då det är oftast då som det kan gå fel. Se till att ni vet hur ni ska gå tillväga med det som ni ska göra. Om ni inte riktigt vet så fråga någon som kanske kan vägleda er och visa hur man gör.