Visst går det att köra motorcykel även under svensk vinter, men det kan kosta både pengar och bekvämlighet. Många väljer bort att behöva tänka på dubbdäck, underställ och liknande. De väljer istället att ställa av motorcykeln när sommarsäsongen är slut.

Att ställa av ett fordon

När du ställer av ditt fordon slipper du betala fordonsskatt och trafikförsäkring. Avställningen gäller från den dag Trafikverket får in en fullständig anmälan. Du får sedan inte köra fordonet, med undantag för kortast lämpliga väg till eller från närmaste besiktning. Var medveten om att du inte kan ställa på fordonet samma dag som du ställt av det, ifall du skulle ändra dig.

Ta hand om cykeln under vintern

Se till att du tar hand om din motorcykel innan och medans den är avställd. Serva den innan du ställer in den. Inomhus förvaring är att föredra, men du kan också ha motorcykeln i kallgarage, så länge du förbereder den först. Medan din motorcykel är avställd under vintern kan du förbereda dig inför nästa sommarsäsong.

Kolla till exempel däcken, och fundera på ifall du kommer att behöva nya inför sommaren. Du kan också stilla din längtan efter nästa åktur genom att kolla in utrustning på nätet. Hitta det du behöver här.