De flesta har sällan råd att köpa en helt ny bil och satsar därför på att köpa begagnat. Dock finns det en del att tänka på om du ska köpa en bil som inte är ny, även om det finns möjlighet att få ganska fördelaktiga även för köp av begagnade bilar. Däremot kan det skilja sig lite var du köper din bil hur lånen ser ut.

Det finns idag både möjlighet att köpa av privatpersoner och hos företag som säljer begagnade bilar. Till och med köpa dem online. Du kan kolla in denna sajt för att se hur det fungerar.

Välj rätt bilmodell

När du köper begagnat bör du ta hjälp av någon att gå igenom bilen om du inte är så kunnig på bilar. För hur snygg bilen än är måste du kontrollera vad du är på väg att köpa. Ju mer påläst du är desto bättre.

Börja alltid med att kolla upp bilmodellen. Det finns vissa bilmärken som inte är rekommenderade att köpa begagnat. Givetvis ska du provköra bilen och få den kollad både invändigt och utvändigt. Glöm inte under huven med.

Köper du privat får du inga garantier, därför det är så viktigt att göra en grundlig kontroll. Köplagen gäller visserligen men det kan bli en krånglig historia.