Vare sig om du har en veteranbil eller en ny Porsche har vi den perfekta listan på tillbehör som alltid ska finnas i bilen. Med dessa saker är du alltid redo för impulsäventyr, långkörningar och om olyckan skulle vara framme. 

Mobilladdare

Vi sätter den först för att poängtera hur viktigt det är. Majoriteten av alla laddare numera har micro-usb som du kan koppla direkt in i en dator eller en adapter. För bilar finns det olika adapters som passar i cigarettuttagen, om inte bilen redan är utrustad med en. Du vill alltid ha en fulladdat telefon i bilen. Du vet aldrig när det blir en längre tur än du tänkt, eller om du fastnar i en bilkö.

Proviant och vatten

Använd handfacket för att förvara snacks och nödproviant. Det gör långkörningen lättare med småbarn som blir hungriga och griniga, eller när du själv känner dig grinig och less på att trafiken. Om du kör av vägen och måste vänta på bärgning kan du också behöva lite proviant. Vatten är alltid viktig att ha med. Tänk på att byta ut vattenflaska med jämna mellanrum så det är färskt.Hur lång hållbarhet det har är svårt att säga men det ska inte vara grumlig, smaka eller dofta illa. Proviant såsom proteinbars har lång hållbarhet men kom ihåg att äta upp dem innan bästföredatumet.

Första hjälpen

Ett mindre första hjälpen-kit säkrar att du kan hjälpa dina medpassagerare och dig själv vid en olycka. Det kan vara allt från ett litet plåster till att använda kompressor och gasbinda. Sårrengöring och tabletter för smärta och åksjuka borde också finnas med. Kittet kan du placera i bagaget i en stängd väska så smuts och skräp inte kommer in. Du kan också fördela kittet så några saker ligger mer lättåtkomliga i handskfacket.