Som motorfantast har du säkert hört talas om en poker run tidigare. Det arrangeras flera stycken av olika klubbar och föreningar men varför vänta tills en poker run kommer till stan? Dra ihop ett gäng bilar, massor med kompisar och gör din egen. 

En poker run är en fin blandning mellan bilar och poker. Alla som vet hur reglerna fungerar, vet att poker är lätt att lära sig så det är enkelt att bjuda in vem som helst att vara med. Det handlar om att få fem kort och hoppas på att du har en bättre hand än dina motspelare. Du lägger ihop korten för att bilda par, triss, kåk eller stegar. Online och liknande är det vanligare med Texas Hold’em-regler än femkortspoker men för en poker run är femkortspoker perfekt.

Ni väljer ut 5-7 olika punkter i staden som ni ska köra till. Det här passar perfekt för er som gillar crusing och vill spendera en dag med att glida runt i er pärla. Markera gärna platser där det finns mer att göra: nära en kiosk där du kan köpa en varmkorv eller glass, nere vid stranden så du kan ta ett snabbt dopp, på berget med den fina utsikten och så vidare. Markera ut vilken rutt de ska åka och vilken ordning de ska ta punkterna för att få ut det mesta av dagen. Sista platsen borde vara en samlingsplats för alla bilarna. Där kan ni rigga upp grillarna och lägga läsken på kylning. Vid varje stopp ska varje åkare och förare få ett spelkort. Spelkortet sparar man till slutet. Om ni har fler än 5 stopp kan de få möjligheten att dra ett kort och byta ut det mot ett sämre för att få en bättre pokerhand.

Vid sista stoppen samlas alla och spelar en avgörande hand poker för att se vem som har vunnits årets poker run. Ni borde förstås ha ett pris redo till vinnaren. Sedan kan ni njuta av kvällen och beundra de vackra fordonen som har samlats för en trevlig dag.