641115-swedish-rallye

Allt kan inte vara avslappnat, lugnt och trevligt, ibland är bilar på blodigt allvar också. Många av oss som gillar bilar får även lätt tycke för olika typer av motorsport. Här tänkte vi ta oss tiden och tipsa lite om Rally-SM som går av stapeln den 14:e maj.

I år är det i Karlskoga, Blekinge, som South Swedish Rally kommer att ta plats och det är den första sommartävlingen i 2015 editionen av Rally-SM. Det hela kommer att avgöras över två dagar och man kommer att köra sammanlagt tio sträckor, tre av dem körs på fredagen.

South Swedish Rally är öppen för all svenska deltagare med giltig licens, utländska deltagare behöver en så kallad EU-licens. Anmälningarna öppnades fredagen den 13:e mars och först till kvarn var hemmaföraren Jonas Anderson från Karlskrona, som ställer upp i klassen Trimmat 2WD. Anmälningarna kommer att pågå hela mars och nästan hela april dessutom, sista dagen och chansen att få delta är den 27:e april klockan 18:00. Det kommer dock inte få vara mer än 100 deltagare, blir det mer än det kommer först och främst inkompletta anmälningar gallras bort, sedan är det upp till arrangörerna att välja bland de kvarstående vilka det är som faktiskt kommer att få vara med.

För de som är insatta redan i Rally kan vi även berätta att de har nu fått en ny tävlingsledare. Kjell-Åke Jönsson har i många år varit banchef för South Swedish Rally, men nu lämnar han den sysslan bakom sig och tar på sig rollen som tävlingsledare istället.

För alla som föredrar att se på tävlingen mer än att delta så finns det stora möjligheter till att se tävlingen på plats. Känner man dessutom att spela lite på utkomsten kan man alltid besöka odds sidor online, där kan man få lite expertutlåtande om vilka det är som är tippade att vinna både deltävlingarna och hela SM.