Crusing

En stor del av hobbyn med att äga en ”glidarbil” är att åka på Cruising. Det handlar då inte bara om att glida omkring med sin fina bil för att visa upp den för intresserade utan lika mycket om att träffa likasinnade och umgås med personer som har samma intresse. Ett stort cruisingevenemang som årligen drar mängder av bilintresserade är Wheelers Cruising. År 2015 kommer den att genomföras lördagen den andra maj.

Förväntningen är att ca 1000 bilar kommer att delta och tusentals ortsbor och tillresande kommer hit bara för att titta och njuta av den härliga stämningen i staden. Klockan 18.00 startar cruisingen men man kan även njuta av bilarna redan på tidigare på dagen. Detta eftersom många redan på eftermiddagen kommer att stå på den stora planen utanför Sapa Arena. Även om en avslutande tid är satt till 21.00 så ska detta tas med en nypa salt. Cruisingkvällar brukar vara länge och fortsätta med fest på en rad olika ställen i staden.

Arrangörer för denna Cruising är Wheelers Vetlanda och det är till denna förening man bör vända sig om man har några frågor.